Vacante

#piete craciun europa #piete craciun #craciun #europa

Cele mai frumoase piete de Craciun din Europa. Trebuie sa le vizitezi anul acesta

Pietele de Craciun au inceput in Germania in Evul Mediu tarziu; una dintre cele mai vechi, cea din Dresda, dateaza din 1434. In timp ce orasele germane inca detin coroana pentru numarul mare de piete de Craciun, acum le poti gasi in toata Europa. Asadar, daca ai pofta de stollen, lebkuchen si suficient gluhwein cat sa scufunzi Titanicul, atunci nu cauta mai departe de cele mai bune piete de Craciun din Europa.

1. Köln, Germania

Data: 21 noiembrie - 23 decembrie 2022

Preferata de mult timp ca destinatie festiva, Köln are mai multe piete de Craciun, dintre care cea mai mare se afla in centrul orasului, sub catedrala. Markt der Engel ofera unele dintre cele mai magice momente, cu sute de luminite sclipitoare suspendate deasupra capului ca niste stele si ingeri care zboara printre frontoane decorate in mod elaborat. Nikolausdorf (satul Sfantului Nicolae) se adreseaza copiilor si spune povestea adevaratului Sfantul Nicolae, cu poarta Hahnen din secolul al XIII-lea care se profileaza maiestuos in fundal. Exista chiar si piete dedicate piticilor mitici si istoriei maritime, cu slagare de mare si pirati. Daca ai chef de ceva mai traditional, pune-ti patinele si mergi la patinoarul in aer liber din Heumarkt.

2. Salzburg, Austria

Data: 17 noiembrie 2022 - 1 ianuarie 2023

Frumosul oras natal al lui Mozart si al filmului Sunetul muzicii isi intra in drepturi de Craciun, cu interpretari stropite de zapada ale Noaptea de Tacere (colindul a fost scris si interpretat pentru prima data in apropiere) si cu tarabe de piata care arata cam la fel ca atunci cand au fost infiintate pentru prima data, cu mult timp in urma, in secolul al XV-lea. Aici se pune accentul pe calitate in detrimentul cantitatii, asa ca asteapta-te la sosete tricotate de mana mai degraba decat la lumanari de noutate pentru umplut ciorapii. Pentru o veselie optima de Craciun, participa la concertele zilnice gratuite de la ora 17:00 in fata catedralei sau canta colinde la concertele de marti (18:00-20:00).

3. Strasbourg, Franta

Data: 25 noiembrie - 26 decembrie 2022

"Capitala Craciunului" din Franta arata ca o adevarata scena a nasterilor in aceasta perioada a anului. Vei gasi 300 de tarabe traditionale de piata care se inghesuie in pietele centrale ale orasului, facand o linie puternica in decoratiuni de Craciun din lemn pictat manual. Cauta Piata Micilor Producatori Invincibili din Alsacia pentru carnati si kugelhopf migalos, fructat, asemanator cu brioche.

4. Bruxelles, Belgia

Data: 25 noiembrie 2022 - 1 ianuarie 2023

Winter Wonders din Bruxelles se intinde pe Grand-Place, Bourse, Place Sainte-Catherine si Marché aux Poissons, cu patinoare, muzica eterica si spectacole de lumini, un brad de Craciun urias si o intindere de peste 1,5 km de peste 200 de cabane de lemn acoperite cu zapada, care servesc vafe prajite, vin fiert cald si, bineinteles, bere si ciocolata belgiana.

5. Basel, Elvetia

Data: 24 noiembrie - 23 decembrie 2022

Piata de Craciun din Basel este cea mai mare si cea mai frumoasa din Elvetia, reunind 160 de tarabe meticulos decorate, care vand o gama larga de minuni culinare, de la carnati si autenticul Basel Lackerli (o varianta locala a turtei de ghimbir), pana la punch fierbinte, fondue festiv si raclette cu coaste pentru a invinge frigul iernii. Este impartit in doua sectiuni diferite, la Barfuserplatz si Munsterplatz. Prima ofera jucarii din lemn realizate manual, scene de nativitate si bijuterii, in timp ce padurea de basm din Munsterplatz este plina de activitati festive distractive pentru copii, de la ateliere de confectionare de globulete pana la decorarea turtei de ghimbir.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea