Coafuri

#intreijire par #ulei de argan #par #beneficii

Uleiul de argan, multiple beneficii pentru parul tau. Cum sa-l folosesti

 

Uleiul de argan, cunoscut si ca ulei marocan sau aur marocan, are numeroase beneficii asupra pielii si parului. Acest ulei este unul vegetal, obtinut din fructele arborelui de argan spinos, prin presare la rece. Pentru localnicii de acolo acest arbore este un simbol al vietii, iar uleiul obtinut din fructele sale este un produs foarte valoros pentru industria cosmetica.

Uleiul de argan, multiple beneficii pentru parul tau

Folosirea uleiului de argan ajuta la refacerea varfurilor despicate, combate parul fragil si deshidratat, datorita aportului de vitamina E. De asemenea, combate caderea parului deoarece sterolii din ulei cresc rezistenta firelor de la radacina spre varfuri. Podoaba capilara va avea firele mai frumoase si mai usor de pieptanat, deoarece uleiul are polifenoli ce fac parul sa fie mai moale. Parul va fi mai protejat de soare si de radiatiile UV daca folosesti ulei de argan deoarece contine acid oleic, acid linoleic, acid palmitic si stearic.

Uleiul de argan contine antioxidanti si combate radicalii liberi care produc semne de imbatranire pe piele. Contine fitosteroli care sunt substante ce mentin umiditatea in piele si deci previn uscarea acesteia. Fitosterolii ajuta si in tratamentul eczemelor pielii si scalpului.

Uleiul de argan patrunde adanc in piele si hidrateaza scalpul. Astfel reduce si caderea parului. Amelioreaza arsurile provocate de expunerea exagerata la lumina soarelui, pentru ca are vitamina E ce ofera si protectie solara. Antioxidantii din uleiul de argan combat roseata si inflamatia.

Acest ulei este folosit ca ingredient in multe produse cosmetice pentru par. Imbunatateste aspectul parului uscat si deteriorat, protejeaza structura firelor de par de efectele nocive ale factorilor externi. Este un ingredient regasit in sampon si balsam hidratant pentru par. Exista chiar si masti reparatoare pentru par sau ser cu ulei de argan care hranesc si fortifica parul deteriorat pe toata lungimea lui, imbunatatind aspectul podoabei capilare.

Tot uleiul de argan ajuta si la prevenirea aparitiei firelor de par alb. De asemenea, poate fi folosit atat pentru par si pentru unghii deoarece: are proprietati hidratante, emoliente si antiimbatranire. Reduce infectiile pielii si imbunatateste aspectul acesteia. Are efect linistitor asupra pielii. Uleiul de argan contine Squalen care este important pentru piele. Cu ajutorul lui poti aduce beneficii pielii si unghiilor, protejandu-le de semnele imbatranirii.

Asadar, daca doresti sa-ti revitalizezi parul si sa fie mai rezistent, gaseste produsele care contin ulei de argan in compozitia lor si te vei putea bucura de toate beneficiile acestuia.

FOTO: freepik.com


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare