Coafuri

#par #ingrijire par

Ingrijirea parului de-a lungul anului

 

Parul este probabil cel mai important accesoriu cu care ne-a inzestrat natura si este de la sine inteles ca trebuie sa avem mare grija de el.

Este acea parte a corpului pe care poti sa o modifici ori de cate ori doresti cu ajutorul unui stilist sau chiar din confortul casei tale: poti sa il tunzi, sa il nuantezi sau sa iti pui extensii; totul pentru a te simti mai bine in pielea ta.

Indiferent de anotimp, este bine sa ai grija de parul tau cu maxima atentie. Este drept ca frigul iernii si caldura si razele UV puternice din timpul verii pot sa ii dauneze mai tare decat se intampla toamna si primavara, insa aplicate la recomandarea unui medic sau a unui stilist, tratamentele pot sa faca minuni tot timpul anului.

In articolul de azi insa iti vom vorbi atat despre tratamente precum masca de par, cat si despre bune practici in legatura cu ingrijirea acestuia, atat la interior, cat si la exterior.

Speram ca sfaturile noastre sa te ajute sa ai un par mai sanatos si mai frumos in timp!

4 sfaturi de ing rijire a parului

Ne gandeam daca sa impartim aceste sectiuni in functie de perioada anului sau de bune practici in general si am ajuns la concluzia ca cea de-a doua varianta este castigatoare.

1. Aplica tratamente acasa

Mastile si tratamentele profesionale puteai sa le gasesti pana acum doar la saloanele de coafura, insa, odata cu trecerea timpului, acestea au devenit tot mai accesibile datorita magazinelor de profil.

Acum poti sa gasesti masti de par profesionale in mediul online, sa le comanzi si sa ajunga la tine acasa in doar cateva zile.

Nu mai ai nicio scuza sa nu-ti ingrijesti parul asa cum trebuie si cum ti-a recomandat si stilistul. E de inteles ca, atunci cand mergi la salon, cel care se ocupa de parul tau sa iti aplice tratamente speciale, insa, daca trebuie sa urmezi o cura de mai de lunga durata, atunci confortul casei tale este cel mai bun spatiu pentru asta.

2. Acopera-l in situatii extreme

Iarna, cand este prea frig, si vara, cand este prea cald, este recomandat sa iti acoperi parul pentru ca fenomenele meteo sa nu il afecteze.

Atat frigul in exces, cat si caldura la fel pot sa dauneze firului de par si acesta se va rupe mult mai usor sau va cadea mai tare.

In functie de sezon, alege accesoriul potrivit pentru protejarea parului si vei fi si la moda in acelasi timp!

3. Tunde-l atu nci cand simti nevoia

Specialistii spun ca pe timp de iarna parul trebuie tuns mai des deoarece se freaca de haine si de fulare mai tare decat in restul anului si acest lucru duce la varfuri despicate.

De asemenea, verifica-l mai des sa iti dai seama daca trebuie sau nu sa iti suni stilistul si sa programezi o intalnire cu acesta.

4. Hidrateaza-te

Acest sfat este valabil pentru intreg corpul, nu doar pentru par.

Ca sa aiba o stralucire de invidiat, parul trebuie hidratat atat de la interior - adica sa bei minim 2 litri de apa pe zi -, cat si de la exterior, cu ajutorul produselor cosmetice.

Ai grija de parul tau la fel de mult precum ai grija de restul corpului si acesta iti va multumi aratand bine mereu si facandu-te sa te simti invingatoare in orice situatie.

Avand toate produsele profesionale la indemana este si pacat sa nu profiti de aceasta oportunitate pe care femeile de acum cateva zeci de ani nu o aveau - nici macar cele privilegiate.

Daca totusi nu esti sigura de ce produse sa folosesti, stilistul tau si medicul detrmatolog sunt acolo sa iti raspunda intrebarilor si sa-ti faca cele mai bune recomandari in functie de nevoile parului tau si de stilul tau de viata.

Acum, ca stii toate secretele si ai acces la cele mai bune produse, nu mai ai nicio scuza sa nu investesti in bunastarea si frumusetea ta!

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului