Plante de apartament

#mucegai #plante de apartament #umezeala

Plantele care te scapa de umezeala si mucegai. Trebuie sa le ai in casa!

Atunci cand apare mucegai in casa prima cauza este ca incaperea nu este ventilata corespunzator, astfel sunt probleme serioase cu umiditatea. Pentru a preveni aceasta problema iti spunem mai jos care sunt plantele care te vor ajuta sa limitezi problemele de acest fel.

Mucegaiul poate provoca probleme destul de grave de sanatate, cum ar fi astmul, alergii, iritatii, probleme de respiratie sau eruptii cutanate. Exista cateva plante care iti pot veni in ajutor, in toate camerele, chiar si in baie. Aceste plante capteaza umezeala si, automat, reduc dezvoltarea mucegaiului in casa ta.

Feriga asparagus

Este o planta care poate sta si in baie. Fiind perena , are o forma destul de ciudata si e foarte stufoasa. Se dezvolta foarte bine la temperaturi cuprinse intre 7 si 25 de grade Celsius. Ii place lumina filtrata, deci nu direct de la soare. Prin urmare o poti pune in spatele unei ferestre.

Begonia

Este o planta colorata si frumoasa, perfecta pentru orice zona din casa, insa mare atentie la temperatura! Nu rezista la temperaturi prea scazute, ci prefera gradele ridicate in termometru. Poate sta oriunde in casa, chiar si in bucatarie.

Pana cocosului sau Aspidistra

Este o planta care poate absorbi o buna parte din umiditatea din casa. Este foarte rezistenta si supravietuieste mult, chiar daca nu este udata mereu.

Sansevieria

Mai este cunoscuta si ca Limba soacrei. Este o planta foarte rezistenta cu o puternica putere absorbanta a mucegaiului si a umiditatii. O poti aseza oriunde in casa. Specialistii spun totusi ca ar sta bine pe pervaz, fara sa fie uzata foarte des.

Truc interesant. Cum sa schimbi culoarea hortensiilor din curte

Hortensiile sunt unele dintre cele mai frumoase flori dintr-o gradina. Ele infloresc in diverse culori si reprezinta una dintre alegerile multor oameni atunci cand planteaza flori. De obicei aceasta floare este albastra, insa, specialistii iti arata cum ai putea sa ii schimbi culoarea. Factorul decisiv pentru culoarea hortensiilor este solul. Un sol deosebit de acid va determina o culoare a florii apropiata de albastrul electric, in timp ce un sol bazic va putea permite plantei sa genereze flori spre nuanta de rosu.

Pentru a obtine hortensii in nuanta de rosu poti pune cenusa in sol. Aceasta are calitati alcalinizante si face solul mai bazic. In schimb, daca vrei hortensii in nuanta de albastru/violet poti pune bucati de fier sau zat de cafea pentru a face solul mai acid.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului