Plante de apartament

# ingrijire orhidee iarna #ingrijire orhidee #orhidee

Cum sa ingrijesti in mod corect orhideele pe timp de iarna. 5 sfaturi de care sa tii cont

Ingrijirea orhideelor in timpul lunilor de iarna este foarte importanta pentru o dezvoltare sanatoasa. Orhideele iubesc lunile de vara, deoarece sunt plante tropicale, dar asta nu inseamna ca orhideea ta nu poate continua sa se dezvolte acum ca temperaturile au scazut.

 

Iata cinci sfaturi simple pentru ingrijirea orhideelor in lunile de iarna pentru a-ti pastra orhideea fericita, sanatoasa si frumoasa.

1. Ofera-i suficienta lumina orhideei tale

Poti prelungi viata orhideei tale asigurandu-te ca primeste suficienta lumina in timpul zilelor mai scurte de iarna. Incearca sa o muti in cea mai insorita camera din casa sau in camera cu cele mai multe ferestre. Orhideele iubesc lumina puternica, indirecta din majoritatea caselor sau birourilor. Aminteste-ti doar ca lumina naturala a soarelui este un castig pentru ambele parti. Este buna atat pentru tine, cat si pentru plantele tale, asa ca trage-ti jaluzelele inapoi si lasa soarele sa intre. Pentru a evita arsurile solare, pastreaza planta intr-o fereastra orientata spre nord sau est, departe de expunerea directa la soare. Daca pastrezi orhideea intr-o camera cu ferestre orientate spre sud, asigura-te ca este ferita de lumina directa, dar totusi intr-un loc care primeste multa lumina solara.

2. Pastreaza orhideea departe de caldura uscata

La fel cum orhideelor nu le plac curentii de aer, nu le place nici sa fie suflate cu aer cald, asa cum am mentionat mai sus. Tine orhideea departe de gurile de aerisire si de incalzitoarele de camera. O orientare generala: Daca este confortabil pentru tine, ar trebui sa fie confortabil pentru orhideea ta.

3. Verifica radacinile orhideei

Pentru ingrijirea orhideelor in lunile de iarna, verifica daca radacinile orhideei tale  sunt uscate si cenusii. In acest caz, este posibil ca planta ta  sa aiba nevoie de mai multa apa. De asemenea, ar trebui sa te uiti cu atentie la frunzele plantei tale. Daca acestea sunt incretite, probabil ca are nevoie de mai multa apa. Poti creste fie cantitatea de apa pe care o folosesti, fie frecventa. Atunci cand radacinile devin verzi si plinute, vei sti ca planta ta este sanatoasa.

5. Creste umiditatea

Orhideea ta adora mediile umede. Poti creste umiditatea din jurul orhideei prin confectionarea unei tavite de umiditate. Umple o tava putin adanca cu pietricele si putina apa, apoi asaza orhideea deasupra. Poti pune un umidificator in camera sau poti pulveriza planta cu apa dintr-o sticla cu pulverizator.

La fel cum trebuie sa iei un plus de vitamina C si vitamina D pentru a ramane sanatos in timpul lunilor de iarna, orhideea ta are nevoie de putina atentie suplimentara. Aceste cateva sfaturi simple pentru ingrijirea orhideei in lunile de iarna te vor ajuta sa iti pastrezi orhideea puternica.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare