Activitati pentru copii

#ecologie #mediu #educatie #carti #copii

Cum sa-i inveti pe cei mici despre ecologie si mediu cu ajutorul cartilor

Didactica Publishing House aduce in Romania o serie de titluri dedicate educatiei mediului, ecologiei si salvarii planetei, mai exact 16 titluri insumand 48.000 de carti ce vor ajunge la copii cu varste cuprinse intre 3 si 10 ani. 2.000 dintre acestea vor fi donate scolilor si gradinitelor, cu obiectivul de a demara proiecte de educatie pentru mediu in unitatile de invatamant respective. Proiectul este cofinantat prin programul Europa Creativa.

Editura DPH continua demersul de a promova circulatia internationala a operelor literare de inalta calitate si accesul copiilor romani la literatura europeana pe segmentul de mediu, ecologie si salvarea planetei, si demareaza un proiect ce include publicarea a 16 titluri apreciate international. Acestea au fost publicate initial in Franta, Germania si Suedia si vor fi traduse si adaptate publicului din Romania.

Toate cartile selectate abordeaza subiecte despre mediu, ecologie si viata pe planeta, prin povesti captivante, pe intelesul tuturor. Continutul lor trateaza teme majore precum schimbarile climatice, influenta omului asupra naturii, importanta protejarii animalelor pe cale de disparitie in special, dar si a animalelor in general, risipa excesiva de resurse si, prin povesti, copiii vor fi constienti de aceste probleme inca de la o varsta frageda.

„Proiectul nostru contribuie la diversificarea literaturii romane pentru ca acest gen literar este  destul de slab reprezentat pe piata cartii din Romania. Prin personajele lor, toate titlurile selectate ii vor atrage pe copiii cu varste cuprinse intre 3-10 ani. Ne dorim sa ajungem la cat mai multi copii cu aceste carti, prin urmare vom dona aproximativ 2.000 de carti catre 500 de scoli si gradinite din toata tara”, a precizat Florentina Ion, fondator Didactica Publishing House.

Proiectul se va desfasura pe parcursul a doi ani, iar primele patru titluri din aceasta colectie, care au fost lansate in luna noiembrie, sunt:

  • Luna si padurea magica - Usch Luhn, Lisa Brenner – o carte despre protejarea naturii care ridica un semnal de alarma asupra braconajului, dedicata copiilor de 7 – 10 ani
  • Barnabe vindeca planeta - Gilles Bizouerne, Béatrice Rodriguez – despre cum sa pastram planeta curata si efectele gunoaielor asupra mediului, dedicata copiilor de 2-5 ani
  • Barnabe descopera lumea - Gilles Bizouerne, Béatrice Rodriguez – despre frumusetea planetei si importanta pastrarii ei curate, dedicata copiilor de 2-5 ani
  • Misiunea planeta – o carte interactiva, cu sfaturi de la Maud Fontenoy, prima femeie care a traversat vaslind Atlanticul de Nord si Pacificul de Nord si marile sudice de la est la vest

La aducerea acestor titluri internationale mai aproape de copiii din Romania au contribuit doi traducatori cu experienta:

  • Anca Magurean, profesoara de limba franceza de mai bine de 20 de ani, cu o experienta de peste 10 ani in traducerile literare. Din anul 2002 este licentiata in limba franceza la Universitatea  „Al. I. Cuza” din Iasi si are un master in teoria si practica traducerilor din limba franceza, absolvit in 2008. In anul 2010 a parcurs un stagiu de cercetare doctorala la Universitatea „Sophia Antipolis” din Nisa, Franta, iar in anul 2011 a obtinut titlul de doctor in filologie. 
  • Ioana-Elisabeta Ursu (Radu), licentiata in studii lingvistice si filologice pentru limbile neerlandeza, germana si suedeza, la Facultatea de Limbi si Literaturi straine din cadrul „Universitatii Bucuresti”. In anul 2009 a obtinut autorizatia de traducator de la Ministerul de Justitie. Are o experienta in traduceri literare din limba germana de mai bine de 6 ani si traduce cu placere in mod special cartile pentru copii pe care ii place apoi sa i le citeasca fetitei sale, Elena.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare