Dieta si nutritie

#mancare fast food #fast-food #mihaela bilic

Consumatorii nu refuza mancarea fast-food, chiar daca ingrasa. Mihaela Bilic, dezvaluiri interesante

Mihaela Bilic a deschis un subiect important in mediul online, care are legatura cu mancarea fast-food, despre care s-a spus de multe ori ca nu ajuta silueta. Totusi, in momentul in care tabelul cu nutrienti a fost afisat, consumatorii nu au fost pusi pe fuga, dupa cum a marturisit nutritionistul.

 

“Stim ce/cum trebuie sa mancam sanatos, dar nu ne pasa

Ani la rand lanturile de fast-food au fost acuzate ca nu ofera informatii clientilor despre continutul de zahar/grasimi al preparatelor, ca nu ofera alternative sanatoase, ca au in meniu doar produse periculoase pentru silueta.

In consecinta oferta lor s-a diversificat, iar tabelul de nutrienti a fost pus la vedere, astfel incat consumatorii sa aleaga in cunostinta de cauza. Care a fost rezultatul? Total neasteptat: oamenii au continuat sa manance ceea ce erau obisnuiti, ignorand complet avertizarile/alternativele.

Din cele 250 de persoane care au intrat intr-un restaurant fast-food, doar 157 isi aminteau ceva vag despre valorile nutritionale si numai 63 stiau concret continutul de grasimi din preparatele consumate.

Dintre acestia doar 18 erau la curent cu oferta de produse sanatoase existenta in meniu si numai 5 au si comandat un astfel de produs.

Cand au fost intrebati daca informatiile nutritionale afisate i-au facut sa se razgandeasca in legatura cu alegerile facute, raspunsul a fost: “probabil nu”!

Concluzia este ca oamenii doreau exact acele produse “nesanatoase”, chiar daca stiau ca sunt hipercalorice. Atunci cand vrem sa mancam sanatos, exista solutii. Iar cand vrem s-o facem lata, nimeni si nimic ne poate opri! Fast-food-ul ingrasa, e drept, insa alegerea ne apartine si nimeni alta decat mana noastra duce mancarea la gura.”, a marturisit Mihaela Bilic, pe Facebook.

De ce alimente ar trebui sa ne ferim, de fapt, conform Mihaelei Bilic

Mihaela Bilic le-a spus romanilor de ce alimente ar trebui sa se fereasca, dar si ce ar trebui sa cumpere. Nutritionistul a explicat ca nu trebuie sa uitam de alimentele cu pret redus sau de cele cu un ambalaj mult mai mic, chiar daca tindem sa le ignoram cand ne aflam la cumparaturi.

“Recomandari alimentare

Nu mancati nimic din ceea ce bunicii vostri n-ar recunoaste ca aliment!!

Pentru sanatatea voastra si a familiei voastre, evitati produsele alimentare care contin:

ingrediente necunoscute

ingrediente imposibil de pronuntat, ce tin mai degraba de un laborator de chimie

ingrediente al caror numar depaseste cifra 5

sirop de glucoza-fructoza

grasime de cocos si/sau de palmier.

In felul acesta veti reusi sa evitati pe cat posibil alimentele ultraprocesate, cu valoare nutritiva redusa si aport mare de calorii.

Atunci cand faceti cumparaturi evitati:

zona centrala din supermarket si rafturile cu produse ambalate, al caror termen de garantie depaseste 3 luni

produsele promovate ca avand extra-avantaje (de ex. margarina care scade colesterolul, branzeturi light sau dulciuri fara adaos de zahar)

alimentele din import, mai ales cand ele exista in varianta romaneasca, dar si produsele exotice, pe care nu suntem genetic construiti sa le metabolizam

produsele provenite din agricultura intensiva (fie ca e vorba de cele vegetale sau animale) si alimentele extrasezon, coapte/maturate fortat.

Pe de alta parte, NU trebuie sa va feriti de:

alimentele cu pret redus, aflate la limita datei de expirare-termenul de valabilitate indicat pe ambalaj precede cu mult alterarea reala a produsului

mancarea gatita, chiar daca este ambalata si vanduta in supermarket

produse cu ambalaj mai putin colorat/sofisticat, de la branduri mai putin cunoscute, dar care au o lista “curata” de ingrediente (simple si putine)

ambalajul mai mic, care contine produsul gata feliat/portionat, chiar daca este mai scump😉

Fiti adeptii lui “putin si bun”!”, a spus Mihaela Bilic, pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului