Dieta si nutritie

#mic dejun #dimineata #cafea #greseli

3 greseli pe care le faci dimineata! Renunta acum la ele. Medicii spun ca sunt foarte nocive

Felul in care iti incepi dimineata conteaza cand vine vorba nu doar de sanatatea ta generala, ci si de capacitatea ta de a pierde sau de a mentine greutatea. Daca obiectivul tau este sa previi cresterea in greutate, indigestia, inflamatia si sa prioritizezi sanatatea intestinala, iti spunem noi cum. Ne-am consultat cu medici, nutritionisti, dieteticieni si alti experti in sanatate pentru a afla trei greseli comune de dimineata pe care sa le eviti pentru un metabolism si o digestie mai sanatoase.

 

1. Sari peste micul dejun

Poate ca ai auzit de nenumarate ori ca micul dejun este "cea mai importanta masa a zilei" si merita sa repeti acest lucru pentru ca este adevarat. "Asigurati-va ca luati micul dejun dupa ce va treziti", subliniaza Daniel Boyer, expert in sanatate, deoarece "saritul peste micul dejun poate duce la varfuri de zahar din sange si dezechilibre hormonale care pot provoca balonare si inflamatie". Facandu-ti timp pentru a lua zilnic un mic dejun, noteaza el, promovezi instantaneu o digestie mai sanatoasa si mai consistenta. Faptul ca ti se face foame imediat dupa ce te trezesti si ca iti satisfaci aceasta foame este un semn excelent al unui metabolism sanatos, explica Daniel Boyer. In plus, el sugereaza "sa optati pentru un mic dejun bogat in cereale integrale, cu proteine si fibre, pentru a va simti satul mai mult timp si pentru a preveni poftele mai tarziu in cursul zilei". Acest lucru va ajuta, de asemenea, la prevenirea cresterii in greutate, adauga el.

2. Consumi produse de patiserie cu zahar

Asa cum am mentionat mai devreme, micul dejun este crucial in ceea ce priveste nivelul de energie pentru restul zilei, asa ca alegerea unei produse de patiserie zaharate, a cerealelor sau a altor bunatati pentru prima masa va duce la caderi de energie si foame mai tarziu, avertizeaza Dana Hunnes, dietetician. Acest lucru, subliniaza ea, poate duce, de asemenea, la cresterea in greutate, deoarece vei simti nevoia de a satisface poftele atunci cand nu esti initial satula de la micul dejun. Cea mai proasta alegere pentru micul dejun atunci cand vine vorba de inflamatie si crestere in greutate, spune Dana Hunnes, sunt produsele de patiserie zaharoase facute cu carbohidrati rafinati. "Cel mai putin sanatos tip de carbohidrati pe care sa ii consumi sunt carbohidratii ultraprocesati care se gasesc frecvent in alimentele ambalate, cum ar fi produsele de patiserie precum Pop-Tarts, batoanele energizante si produsele de patiserie", explica Hunnes.

3. Adaugi crema/indulcitori in cafea

Cafeaua in sine, spune Dana Hunnes, este excelenta pentru metabolism si digestie, deoarece consumul ei dimineata poate "ajuta la balonare, deoarece incurajeaza peristaltismul tractului gastrointestinal" si incurajeaza o digestie consistenta, stabila si confortabila. In plus, Daniel Boyer adauga ca o ceasca de cafea neagra este, de asemenea, plina de "antioxidanti sanatosi", iar cofeina sa poate oferi energia necesara pentru a-ti incepe ziua. Cu toate acestea, avertizeaza Lisa Richards, nutritionist, adaugarea unei creme zaharoase sau a multor indulcitori poate adauga calorii suplimentare care pot da inapoi progresul tau de pierdere in greutate si pot duce la indigestie si inflamatie. "Adaugarea laptelui sau a cremei la cafea este o practica facuta de majoritatea bautorilor de cafea pentru a spori aroma si natura cremoasa a bauturii adesea amara si acida", recunoaste ea, mentionand ca "desi este comuna, adaugarea de crema este, de asemenea, o modalitate prin care caloriile, zaharul si grasimile se strecoara in dieta noastra si se aduna rapid". Desi Lisa Richards subliniaza ca acest lucru nu inseamna ca toata lumea ar trebui sa isi bea cafeaua neagra, ar putea fi benefic sa eviti anumite creme de cafea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare