Deserturi

#fursecuri ovaz #retete fursecuri #fursecuri

Fursecuri moi cu fulgi de ovaz. Se prepara usor si sunt foarte aromati

Aceste fursecuri din fulgi de ovaz sunt aromate si au o textura crocanta la suprafata si moale in interior. In plus, sunt usor de personalizat dupa bunul plac, adaugand deasupra cipsuri de ciocolata, stafide, nuci sau fulgi de migdale. Sunt excelenti alaturi de o cafea, la micul dejun sau ca gustare intre mese.

Ingrediente

  • 280g faina
  • 1 ½ lingurita de scortisoara
  • 1 plic de praf de copt
  • 1/4 lingurita de sare
  • 227g unt nesarat, la temeratura camerei
  • 200g zahar alb
  • 200g zahar brun
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 270g fulgi de ovaz de gatit rapid
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri de zahar alb, sau cat este necesar

Cum se prepara

Intr-un bol amesteca faina, scortisoara, praful de copt si sarea pana cand se combina bine.

Separat, in alt bol, bate untul cu zaharul alb si cel brun pana obtii o spuma, iar zaharul se topeste.Adauga apoi ouale, pe rand, iar la final vanilia. Amesteca treptat ingredientele uscate, apoi adauga si fulgii de ovaz. Acopera castronul si da totul la rece timp de iti castronul si raciti aluatul in frigider timp de cel putin o ora.

Preincalzeste cuptorul la 190 de grade C. Tapeteaza doua tavi cu hartie de copt.

Pune apa intr-un castron mic si doua linguri de zahar intr-un alt castron mic.

Aluatul racit se ruleaza si se taie cucati egale, formeaza bilute din fiecare portiune. Acestea trebuie sa aiba dimensiunea unei nuci. Pune bilutele in tava, lasand aproximativ 5 cm intre ele. 

Aplatizeaza usor bilutele cu o furculita trecuta prin apa, apoi prin zahar. 

Coace fursecurile in cuptorul preincalzit pana cand sunt usor aurii pe margini si centrul este aproape intarit - aproximativ 8-10 minute, schimband rafturile la jumatatea timpului, daca ai poibilitatea de a baga doua tavi odata in cuptor.

Lasa fursecurile sa se raceasca pe foaia de copt timp de 5 minute inainte de a le transfera pe un gratar de sarma pentru a se raci complet.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului