Cum sa...

# pete de deodorant # scoatere pete #deodorant

Petele de deodorant: redati prospetimea hainelor scotand petele dificile de pe tesaturi

Desi deodorantul se foloseste pentru a ne feri de transpiratie si de mirosuri neplacute, de multe ori se intampla ca utilizarea sa sa lase in urma pete. Astfel, hainele preferate risca sa ramana patate si sa ne puna in situatii neplacute, mai ales cand materialul e deschis la culoare, iar pata se observa si mai bine. Din fericire, exista metode prin care puteti rezolva problema, astfel incat petele lasate de deodorant sa ramana doar o amintire. Descoperiti in continuare cum le indepartati in mod eficient. Cum indepartati rapid petele de deodorant

 

Ati descoperit ca bluza preferata s-a patat la subrat? Este bine sa reactionati cat mai rapid, pentru ca petele de deodorant se curata mult mai usor atunci cand sunt inca proaspete. Pe masura ce trece timpul, bacteriile din transpiratie si substantele continute de deodorant se amesteca, iar in acest fel apare o ingalbenire a tesaturii. Totusi, chiar daca a trecut destul de mult timp de cand v-ati patat hainele, detergentul potrivit va poate ajuta sa va bucurati din nou de haine curate si parfumate.

Cand observati pata de transpiratie, tamponati zona patata cu un servetel uscat, o soseta sau cu o pereche de dresuri de care nu mai aveti nevoie. Frecati usor, apoi puneti obiectul vestimentar la masina de spalat. Spalati in functie de specificatia de pe eticheta, utilizand un detergent eficient impotriva petelor rezistente, cum ar fi Persil detergent capsule. Acesta patrunde adanc in tesatura, fara sa deterioreze structura sau culoarea, indepartand chiar si cele mai dificile pete.

Idei utile pentru indepartarea petelor de deodorant

In cazul in care vreti sa curatati o pata de deodorant cu produsele pe care le aveti la indemana la birou sau acasa, inainte de a apela la masina de spalat, puteti incerca si solutiile de mai jos:

  • Sucul de lamaie amestecat cu apa - Aplicati pe zona patata un amestec obtinut din suc proaspat de lamaie si apa. Lasati amestecul sa actioneze in jur de o ora in lumina soarelui. Clatiti apoi cu apa calduta, iar pata ar trebui sa fie mai putin vizibila. Lamaia are efect de albire si poate sa estompeze petele de deodorant, insa pentru a le indeparta definitiv va fi necesar sa spalati hainele si cu detergent.
  • Otet -  Inmuiati zona patata in otet timp de aproximativ o ora, iar ulterior folositi o periuta de dinti pentru a sterge usor materialul si a indeparta particulele de deodorant. In final, pata se va vedea mult mai putin, iar dupa ce spalati rufele la masina, acestea vor fi din nou stralucitoare si parfumate.
  • Bicarbonat de sodiu - Bicarbonatul este util in cazul multor tipuri de pete, inclusiv ale celor lasate de deodorant si de transpiratie. Amestecati cateva lingurite de bircarbonat cu putina apa, pana cand obtineti o pasta. Frecati pata cu pasta obtinuta, apoi lasati materialul sa stea cateva ore, pentru ca solutia sa actioneze. Dupa ce ati clatit haina, spalati-o la masina. Metoda aceasta poate fi folosita inclusiv daca petele de deodorant sunt vechi, iar materialul a prins deja o tenta galbuie.
  • Aspirina - Poate nu stiati, insa aspirina va poate ajuta sa indepartati petele de deodorant. Zdrobiti cateva pastile si amestecati-le cu apa, la fel ca in cazul bicarbonatului. Veti obtine o pasta cu care puteti curata zona patata. Metoda functioneaza doar in cazul rufelor albe.
  • Apa oxigenata - In cazul in care folositi acest produs pentru a indeparta petele, tineti cont de faptul ca apa oxigenata poate decolora tesaturile. De aceea, este recomandat sa o utilizati doar in cazul materialelor de culoare alba. De asemenea, daca este vorba despre un material mai sensibil, de exemplu o camasa de matase sau de satin, solutia ar putea fi destul de agresiva. Puteti utiliza apa oxigenata pe imbracaminte alba din bumbac sau amestec de poliester. Amestecati jumatate de cana de solutie cu doua cani de apa rece, apoi puneti haina patata la inmuiat si lasati sa actioneze cel putin 30 de minute, inainte de a spala cu detergent, in masina.
  • Apa cu sare - Fierbeti un litru de apa si dizolvati in oala patru linguri de sare. Tamponati un burete sau o carpa in solutia obtinuta, apoi frecati zona patata pana cand incepe sa se curete. La final, puneti haina la masina de spalat.

Solutiile de mai sus sunt la indemana oricui si pot fi utilizate foarte simplu inainte de a spala hainele cu detergent, pentru a va asigura ca petele de deodorant dispar rapid. In plus, daca doriti sa evitati patarea bluzelor preferate, va recomandam sa asteptati ca deodorantul sa se usuce, inainte de a le imbraca. Contati oricand pe detergentul Persil pentru scoaterea petelor dificile si o curatare in profunzime a tesaturii.

FOTO: persil.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea