Boli

#simptom #dementa #cosmaruri #studiu

Ai acest simptom? Poate sugera aparitia dementei la batranete!

Potrivit cercetatorilor, visele pot fi unul dintre simptomele timpurii ale dementei. Oamenii se stiinta sustin ca visele urate, frecvente, sunt unul dintre simptomele timpurii ale dementei, acestea aparand chiar cu decenii inainte de aparitia pierderii memoriei.

 

Dementa afecteaza o mare parte a populatiei globului. Doar in Marea Britanie sunt diagnosticate peste 850.000 de persoane cu dementa, iar in SUA peste 6 milioane.

“Foarte putini indicatori de risc pentru dementa pot fi identificati inca de la varsta mijlocie. Desi trebuie facute mai multe lucrari pentru a confirma aceste legaturi, credem ca visele urate ar putea fi o modalitate utila de a identifica persoanele cu risc ridicat. Iar acest lucru ar putea permite medicilor sa adopte strategii pentru a incetini debutul bolii.”, a declarat Dr. Abidemi Otaiku, cercetator al studiului. 

Reducerea riscului de aparitie a dementei il contituie un stil de viata sanatos, care presupune o alimentatie corecta, exercitii fizice regulate si plimnari zilnice in aer liber.

Desi boala est eincurabila, este important ca aceasta sa fie depistata in faze incipiente, pentru a ajuta la incetinirea progresiei acesteia.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare